Translate

zaterdag 22 februari 2014

Artjournal52, When i grow up...#7

 Deze pagina laat zien wat ik wilde worden als ik later groot zou zijn... Een beroemde drummer.. Drummen is altijd mijn passie geweest dus natuurlijk moest het dit thema zijn. De afbeelding is van KennyK die ik met mijn Copics gekleurd heb en de achtergond zoals de sterren en de muur heb ik met de airbrush gedaan. Verder is de achtergrond blauw gemaakt met Distresspaint, heb ik de muziekafbeelding gestempeld en met embossingpoeder en mica wat glitter aangebracht. De rand heb ik zelf gemaakt met papier uit een muziekboek en er kleine rolletjes mee gemaakt, het geeft een mooi verhoogd effect. Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden..



Bedankt voor het kijken en de leuke reacties.
Groetjes Brenda

Artjournal 52. The lost art of love letters. #6


eze pagina heb ik gemaakt met als thema the lost art of love letters. klik op de foto's om de hele werkbeschrijving te zien. Normaliter maak ik drukkere/vollere pagina's maar dat vond ik bij deze niet nodig. Eenvoud is schoonheid toch?

Ik ben begonnen met een witte pagina die ik bewerkt heb met Gesso en daarna met Goosebumps heb bespoten. Goosebumps is vloeibaar maar na drogen vormen de druppeltjes een soort plastic laagje waardoor het werkt als een resist. Als je er met een kleur overheen gaat stoot het plastic de kleur af en zo blijf je op die plekjes mooie witte achtergrond zien.

Ik heb de pagina op kleur gebracht met een rode PanPastel en daarna met Versamark (kleurloze inkt) de stempels aangebracht en vervolgens met zwarte embossingpoeder bestrooid en verhit

Met een witte Molotow paint marker heb ik de blaadjes ingekleurd. Meteen na het kleuren heb ik het met mijn vinger weer afgedept zodat de kleur niet al te wit is en je een soort pastel look krijgt. ik heb daarna de tekststempels aangebracht


Hier heb ik de hartjes aangebracht, ze zijn van Dutch Doobadoo . Met een zwarte Inktense potlood heb ik rondom de hartjes getekend en daarna met een penseel het zwarte randje nat gemaakt waardoor de inkt van het potlood activeert en mooi zwart wordt

Als laatste heb ik de tekst op de hartjes geplakt. Ik heb deze tekst met een echte typmachine (oude tijden herleven) getypt. Met dank aan AnneMarie Evers-Reuver


Het eindresultaat en geplakt in mijn Artjournal.

Bedankt weer voor het kijken, tot de volgende keer
Groetjes Brenda

zondag 2 februari 2014

Artjournal52, Abstract Art Inspiration , #5

Hoi hoi,
Ik heb deze pagina met heel veel plezier gemaakt. Het was de bedoeling Abstract te werken, dus zonder tekeningen of dergelijke. Vond het een leuke uitdaging en wil dit tegelijk combineren met een challenge van A sprinkle of imagination waarbij het de bedoeling is je te houden aan een kleurenschema.
Dit zijn de kleuren

Ik heb er 4 van gebruikt


Ik ben weer begonnen met een witte pagina die ik met bovenstaande kleuren ga bewerken.
Als eerste doe ik van elke kleur een beetje op mijn non stick craft sheet en spray er daarna wat water over heen om de verf te "activeren".

De witte pagina heb ik eerst bewerkt met Gesso zodat het beter de verf oppakt. Dit is dan de eerste keer dat ik de pagina in de verf heb gelegd en met een soort trekkende beweging de verf verdeel.


Dan nog een keer over dezelfde verf gegaan zodat de pagina nog meer gekleurd word


Dit laat ik allemaal drogen om te voorkomen dat als ik nog een keer verf aanbreng vanaf mijn craft sheet de kleuren met elkaar gaan mengen. Als deze verf droog is loopt die niet meer uit en blend ook niet met andere kleuren.  om weer verder te gaan heb ik opnieuw verf aangebracht en met water geactiveerd.
Ik herhaal bovenstaande stappen steeds weer totdat ik tevreden ben met de kleuren. ook meerdere keren drogen tussendoor om te voorkomen dat het 1 vieze kleur word. Veel werk zoals je ziet maar heel leuk om te doen met uiteindelijk dit resultaat.



En dan nu.... abstract... oeps, dat heb ik nog nooit gedaan. Ik had op Youtube bij iemand wel iets leuks gezien met garen en dat wilde ik graag proberen. De ondergrond heb ik op sommige plaatsen ingesmeerd met Modpodge om zo een plaklaagje te creeren waar ik het garen opleg.


Natuurlijk vind ik dit niet genoeg en heb ik wat kleine zilveren mica stukjes aangebracht voor wat glitter effect en natuurlijk toch wat stempels... Misschien niet helemaal abstract maar ik vind het mooi.


Ik wilde er nog wat doorzichtig stof opmaken met behulp van metalen figuurtjes maar bedacht me dat als ik de pagina in mijn boek wil krijgen ik wel een egale achtergrond prettig vind om hem goed in te plakken. Ik heb de pagina dus helemaal afgemaakt om in mijn journal te plakken en heb daarna nog met het doorzichtige stof gewerkt om het geheel af te maken. door de stof en metalen dingetjes word de pagina wat bobbeliger en was het dus de goede keus hem eerst in mijn journal te plakken en daarna pas af te maken.



Ik ben er weer erg tevreden over, telkens weer een nieuwe uitdaging..
Groetjes Brenda

Artjournal 52 Building Character, #4

Hoi blogvolger,
het is weer een heerlijk knutselweekend geweest. Ben lekker bezig geweest met het maken van deze pagina. Aangezien ik nog wat moest inhalen ben ik nu bij #4 en wilde ik dit weekend ook nog #5 maken zodat ik weer op schema lig. En jaaaa, het is me gelukt. De andere pagina zie je zo.

Deze pagina heeft als thema Building Character en ik heb gekozen om een stencil van CW te gebruiken. Ik heb deze met hele dunne potloodlijntjes op het boekpapier aangebracht en daarna met mijn Copics het gezicht, nek en hals gekleurd. De haren heb ik gedaan met embossingfrantage.




De achtergrond van het papier heb ik weer gedaan met Distresspaint en vervolgens met PanPastel en een stencil van Dutch Doobadoo meer details aangebracht.
Ook de blaadjes heb ik gestempeld op boekpapier met Distress inkt. De blaadjes heb ik vervolgens allemaal uitgeknipt en op de pagina geplakt.


Daarna natuurlijk gestempeld, die mogen niet ontbreken he..


En toen nog de rest van de blaadjes opgeplakt


Met een stans heb ik op kraftpapier de label uitgestanst. Die label heb ik ingesmeerd met Gesso en daarna het boekpapier erop geduwd en er langzaam weer afgehaald zodat je mooi de letters kunt zien in de achtergrond. En natuurlijk nog de tekst geschreven en de randen bewerkt met Distress inkt.


Ik vond het erg leuk met deze tekst aan de slag te gaan.



Bedankt voor het kijken.
Groetjes Brenda